В останні дні року заведено підбивати підсумки зробленого та робити аналіз здобутків та втрат. Минулий рік був особливим – радикальні корективи в життя, організацію праці, навчального процесу  були внесені через коронавірусну пандемію. Відбилося це значною мірою й на роботі науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, директор якого – доктор медичних наук, професор Борис Кузьмінов – прозвітував про роботу закладу. Звіт перед колективом відбувся у нещодавно відремонтованому мультифункціональному залі за дотримання карантинних правил. Та оскільки захід проходив напередодні свят, для створення хорошого настрою запросили лауреата міжнародних музичних конкурсів Павла Гільченка. Зрештою, підстав для хорошого настрою в кінці року в колективу НДІ епідеміології та гігієни є чимало. Вдалося завершити основні роботи з реконструкції , відновлення автентичних інтер’єрів та ремонту приміщення, яке було зведене ще у 1939 році за проектом відомого львівського архітектора Яна Багенського в стилі функціоналізму. Це, своєю чергою, дозволило відкрити на базі інституту експериментальний медичний центр, науково-інформаційний центр, створити музей видатного епідеміолога Генриха Мосінга.

 Окремої уваги заслуговує робота колективу щодо лабораторних тестувань на COVID-19, яка розпочалася практично з перших тижнів поширення захворювання в області та триває донині. За неповних 9 місяців в лабораторіях експериментального медичного центру методом ПЛР було проведено понад 22 тисячі досліджень, з них понад 12 тисяч безплатно, на замовлення ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» МОЗ України. За рахунок надання платних послуг  за цей час зароблено понад 13 млн.грн.  Частину цих коштів було скеровано на придбання нового обладнання – системи для проведення ПЛР-тестів AriaDx американської компанії Agilent Technologies. З’явилася можливість преміювати кращих працівників, залучати молоді кадри.

Не полишали співробітники НДІ епідеміології та гігієни наукову роботу, проведення конференцій, видання монографій та історичних досліджень. Адже попередній рік для установи був ювілейним – 80 років з часу створення. Із впевненістю можна сказати, що колектив науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького працює в унісон із вимогами часу і на нові виклики сьогодення  готовий запропонувати свої ефективні рішення. 

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua