## THEMATIC-CALENDAR PLAN

## of seminars on Bioethics for the first year foreign students of General Medicine Faculty (Gr.6-23) at the Department of Ukrainian Studies during 2020-2021 educational year

	Historical roots of bioethics.	Contraception and its alternative fertility	Bioethics and organ transplantation.	Current state and prospects of bioethics
TOPICS	Epistemology and ethical and	awareness methods. Bioethical concept of	Xenotransplantation from bioethics	development in Ukraine. The impact of
	cultural roots of bioethics.	human life protection. Problems of assisted	position. The problem of euthanasia in	bioethics on the efficiency of bodies and
	Philosophical foundations of	reproductive technologies and their alternative -	the context of bioethics. An alternative	institutions of the health care system of
	bioethics. The right to life from	NaProTechnologies. Bioethical unacceptability	to euthanasia is a palliative treatment.	Ukraine. A bioethical aspect of the fight
	the moment of fertilization.	of production and use of live human embryos to		against alcoholism. Tobacco addiction as
	Bioethical concept of	obtain stem cells. The path to the possibility of		a problem of bioethics. The question of
	demography. The problem of	human cloning is the devaluation of the dignity		drug prevention, rehabilitation and
	abortion.	of human reproduction and the embryo.		resocialization of drug addicts. AIDS
		Fundamentals of biosafety. Informed Consent		prevention and treatment of AIDS
		and Human Experimentation. Mental health		patients in the context of bioethics.
Groups	1	manipulations		Bioethics and social problems.
Groups				
6-7	17.12 (2 hours)	31.12 (2 hours)	14.01 (2 hours)	28.01 (2 hours)
8-9	07.12 (2 hours)	14.12 (2 hours)	21.12 (2 hours)	28.12 (2 hours)
10-11	11.12 (2 hours)	18.12 (2 hours)	15.01 (2 hours)	16.01 (2 hours)
12-13	21.12 (2 hours)	28.12 (2 hours)	04.01 (2 hours)	11.01 (2 hours)
14-15	24.12 (2 hours)	21.01 (2 hours)	04.02 (2 hours)	11.02 (2 hours)
16-17	14.12 (2 hours)	28.12 (2 hours)	11.01 (2 hours)	25.01 (2 hours)
18-19	21.12 (2 hours)	04.01 (2 hours)	18.01 (2 hours)	01.02 (2 hours)
20-21	22.12 (2 hours)	05.01(2 hours)	12.01 (2 hours)	26.01 (2 hours)
22-23	29.12 (2 hours)	05.01(2 hours)	12.01 (2 hours)	26.01 (2 hours)

Chief of the Department

docent Yeshchenko T. A., PhD.

Tutor Martynyuk Y.I.