27 червня в Актовій залі теоретичного корпусу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького  відбулося свято урочистого випуску лікарів та провізорів. Попри війну, більше 700 майбутніх медиків успішно завершили атестацію та отримали диплом магістра медицини, стоматології чи фармації.

Урочистості відкрив ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професор Орест Чемерис. Після виконання Народною хоровою капелою «Музи Гіппократа» Державного Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв, котрі віддали своє життя за нашу можливість бути вільними та подякували Збройним Силам, які вже третій рік боронять країну від окупантів.

 З нагоди завершення навчання у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького з вітальними словами до випускників звернувся ректор Університету, професор Орест Чемерис.

«У ці прощальні хвилини кожного з нас переповнюють різні почуття: радості, що роки важкого навчання позаду й розпочинається новий етап професійного становлення; смутку, що доведеться розлучатися із друзями та статусом безтурботного студента. А ще – надії та сподівання, що найяскравіші, найцікавіші події у житті у вас попереду! Я, ваші викладачі, наставники – ми пишаємося вами, адже на долю цьогорічних випускників припали, напевно, найважчі роки в новітній історії Університету.  Спершу – два роки пандемії, перелаштування процесу навчання на дистанційне, далі – повномасштабна війна з обстрілами, тривогами, вимушеними перервами, годинами, проведеними в укриттях… Ми разом все це достойно подолали і продовжуємо долати щодня, залишаючись в Україні та працюючи на її майбутнє», зазначив він.

Ректор ЛНМУ імені Данила Галицького, професор Орест Чемерис побажав цьогорічним випускникам успішно пройти всі етапи професійного становлення, а також морального і матеріального задоволення від праці. 

Випускників Університету – а сьогодні вже лікарів і провізорів – щиро привітали голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, котрий цьогоріч відзначив 20-річчя випуску у нашій рідній Alma Mater, в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод та перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. Вони побажали випускникам успішної професійної кар’єри, витримки і міцного здоров’я, сили і енергії для розбудови нової Української Держави.

Найважливішу місію – право виголосити «Клятву лікаря України» та «Клятву провізора України» виконали: випускниця медичного факультету №1 Анна Бернацька, а також випускниця фармацевтичного факультету Катерина Ложечник. Сердечний уклін та щира подяка викладачам, наставникам, батькам від випускників прозвучали у виступі Владислава Жевжика (медичний факультет № 2).

За доброю традицією, до випускників звернувся студентський капелан нашого Університету о. Ігор Хомічак з Храму Пресвятої Трійці Львівської Архиєпархії УГКЦ, який окропив святою водою випускників 2024 року і благословив їх у добру путь. Благословення завершилося духовним Гімном України «Боже Великий, Єдиний», а також студентським Гімном «Гаудеамус» у виконанні Народної хорової капели «Музи Гіппократа».

Щиро вітаємо випускників Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького 2024 року! Успіхів вам у мирній та процвітаючій Україні!

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua