27 липня в Києві, в День медичного працівника та День цілителя Пантелеймона, відбулося нагородження кращих медичних працівників України орденом святого Пантелеймона. Традиційно цю високу нагороду вручають за особливі досягнення та служіння людям.

Із 50 номінантів з 24 областей України та міста Києва, які пройшли регіональний відбір, розгляд Міжнародною експертною комісією та Поважною Радою, лауреатами стали 48 цивільних та військових медиків. Серед відзначених – представники Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького!

За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором нагороду для цивільних медиків отримав Олег Фітькало, кандидат медичних наук, доцент кафедри психіатрії та психотерапії ФПДО, лікар-нарколог вищої категорії, лікар-психіатр, лікар-психотерапевт. З лютого 2022 року Олег Фітькало добровольцем став до лав Збройних Сил України та служив командиром мінометного взводу мінометної батареї. Отримав поранення захищаючи Україну.

Такою ж відзнакою для військових медиків нагороджений Юрій Скуратівський. Він є асистентом кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького,  полковником медичної служби, лікарем-анестезіологом, учасником міжнародних місій ООН, начальником клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Медичних сил ЗСУ.

Високі відзнаки вручив лауреатам  Голова Поважної Ради громадської ініціативи «Орден Святого Пантелеймона» Василь Князевич. Цього року урочиста церемонія відбувалася в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

Вітаємо наших колег із високим громадським визнанням та заслуженою відзнакою!

За інформацією ГІ «Орден Святого Пантелеймона»

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua