Доцент кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО Володимир Вовк проходить місячне стажування в одному із найвідоміших та найпрестижніших навчальних закладів США –  Єльському Університеті, який розташований у  місті Нью-Гейвен, штат Конектикут. Навчання відбувається у відділенні реконструктивно-пластичної та черепно-щелепно-лицевої хірургії, оториноларингологічному та онкологічному відділеннях  Медичної школи Єльського університету. 

 Навчальна та  практична програми зорієнтовані на хірургію, пов’язану з різноманітними дефектами мʼяких тканин та травматології голови та шиї, а також  на інтенсивній терапії. Процедури реконструктивної мікрохірургії включатимуть вільні і різні пересувні тканинні клапті для пацієнтів як з травмами, так і без. Український стажер матиме можливість ознайомитися з щелепно-лицевою хірургією і мікросудинною реконструкцією. Це включає пластичну хірургію через онкологічні ураження, відновлення після травм обличчя, реконструкцію лицевого нерва, хірургію носової і вушної ділянки, ортогнатичну хірургію та набуття досвіду роботи з патологічними ураженнями ротової порожнини. 

 В межах стажування доцент Володимир Вовк  ознайомиться з сучасними освітньо-навчальними програмами університету, вивчить специфіку навчання та роботи у резидентурі за своєю спеціальністю. Такий досвід буде особливо актуальним, беручи до уваги впровадження програм лікарської резидентури, яке розпочалося в Україні цього року. Крім того, стажування дає доступ до передових протоколів та технологій лікування пацієнтів, новітньої літератури, які будуть імплементуватися у подальшій лікувальній роботі на батьківщині.

 Є великі сподівання, що це стажування стане першим кроком до подальшої співпраці та обміну досвідом між Медичною школою Єльського університету та Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького.

За інформацією Кафедри хірургічної і ортопедичної стоматології ФПДО

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua