Проректорка з наукової роботи Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професорка Вікторія Сергієнко активно долучилася до просвітницької акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. ЇЇ організаторами виступили Львівська обласна військова адміністрація разом із нашим партнером Львівським обласним центром контролю та профілактики хвороб.

В межах акції, що була розгорнута в сквері перед ЛОВА,  мешканці Львівщини мали можливість пройти обстеження на вірусні гепатити В і С, отримати консультацію лікаря-інфекціоніста, провакцинуватися, пройти майстер-клас з антисептичної обробки рук, використання бар’єрної контрацепції, отримати консультацію з безпечної краси та стоматології, виміряти артеріальний тиск, отримати консультацію з індивідуального Календаря профілактичних щеплень.  Обстеження щодо наявності вірусних гепатитів пройшло майже сто людей.

Цьогоріч Всесвітній день боротьби з гепатитами провели під гаслом «Гепатит не чекає» – в сенсі того, що не для всіх видів гепатитів характерні виражені симптоми, які спонукають людину звернутися до лікаря. Згідно з даними ВООЗ, 5% людей потенційно інфіковані вірусом гепатиту С і 1,5% інфіковані вірусом гепатиту В – ці два види є найбільш розповсюдженими. Поки людина не знає про свій діагноз, вона може стати джерелом інфекції для інших. За таких обставин питання профілактики та просвітництва є важливим фактором виявлення захворювання на ранній стадії та запобігання його поширенню.

За інформацією Львівської обласної військової адміністрації

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua