Сьогодні депутати Львівської обласної ради підтримали звернення Міністерства охорони здоров’я України про створення на базі Львівської обласної клінічної лікарні ще однієї Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. За таке рішення проголосували 47 присутніх у залі обласних обранців, за що їм велика подяка від всього колективу Університету: викладачів, студентів, інтернів та інших здобувачів освіти.

 Представляти позицію Міністерство охорони здоров’я України та обгрунтовувати необхідність та доцільність такого кроку на сесію Львівської обласної ради приїхав особисто міністр охорони здоров”я України Віктор Ляшко. Він пояснив присутнім стратегію МОЗу щодо створення університетських клінік, яка зумовлена не лише необхідністю поєднувати навчальний процес із відпрацюванням практичних навичок при підготовці майбутніх лікарів, а й створенням умов для доступу викладачів клінічних кафедр до хворих, ведення лікувального процесу. Окрім того, як заявив Віктор Ляшко, у всьому світі університетські клініки позиціонуються як “лікарня останньої надії”. Саме туди скеровують найважчих хворих, найскладніші випадки для діагностики, бо ці лікарні мають найсучасніше обладнання, найкращих фахівців та науковців, провадять експериментальне лікування за новими технологіями. Такими бачить МОЗ університетські лікарні в Україні і готує на урядовому рівні проєкт переоснащення та реіновації таких медичних закладів за кошти держави та закордонних партнерів.

У своєму виступі ректор ЛНМУ ім. Данила Галицького, професор Орест Чемерис розповів про досвід створення подібної університетської клініки на базі лікарні Львівської залізниці та запевнив, що всіх працівників було працевлаштовано й зараз клініка відновила прийом пацієнтів.

Перед голосуванням за проєкт рішення про передачу НКП ЛОР “Львівська обласна клінічна лікарня” для створення на її базі університетської лікарні перед депутатами виступив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький:

“Можна тридцять років розбудовувати країну, мріяти про її європейське майбутнє, а можна й самому це майбутнє перетворити на реальність, зробивши правильний вибір, відкинувши партійні чи політичні амбіції. Я закликаю вас, кожного в цьому залі, зробити цей європейський вибір для Львівщини і для України”!

Ми щиро вдячні усім причетним до цього направду історичного рішення, яке сприятиме підняттю на якісно новий рівень не лише підготовки медичних фахівців, а й надання медичної допомоги пацієнтам!

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua