Серед вищих медичних навчальних закладів України Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького посідає передові позиції в інтеграції найсучасніших цифрових технологій. 

Наш Університет є першим в Україні, хто придбав цифрове обладнання для діагностики та лікування стоматологічних проблем. Зауважимо, що таке обладнання як для обслуговування пацієнтів, так і навчання студентів Університет отримав за підтримки Львівської ОВА. Для його успішного застосування на практиці потрібно пройти навчання, що й відбувається постійно для всіх охочих та зацікавлених. Його проводять представники компанії – постачальника.

9 серпня у лекційному залі Стоматологічного медичного центру Університету пройшов навчальний семінар з обстеження та лікування пацієнтів за допомогою сучасного цифрового обладнання – системи Zebris JMA Optic (цифрової лицевої дуги). Захід, що відбувся для лікарів-інтернів, співробітників СМЦ та кафедр стоматологічного факультету, відкрив директор Стоматологічного медичного центру, доцент Володимир Шибінський. Навчання провів керівник департаменту цифрових рішень компанії Ямамото Дентал Груп, тренер по системі JMA Optic від компанії Zebris Олексій Резніченко.

Учасники зустрічі мали змогу прослухати актуальну інформацію про вимірювально-діагностичні та терапевтичні системи, що застосовуються в ургенції, реабілітації, стоматологічній медичній практиці та наукових дослідженнях. Вони ознайомилися з новинкою Zebris JMA Optic – оптичною системою функціонального аналізу та реєстрації рухів нижньої щелепи. Основними перевагами простої у використанні та водночас масштабної у можливостях системи є, зокрема, визначення положення верхньої щелепи без застосування механічної лицевої дуги; реєстрація рухів нижньої щелепи; функціональний та цифровий аналіз оклюзії; визначення параметрів для налаштування аналогових та цифрових артикуляторів, а також нейро-мускулярних співвідношень щелеп; власний ергономічний софт – WINJAW+; інтерфейси для CAD/CAM систем (Exocad) тощо.

Присутні відзначили насправді глобальне значення таких систем для клінічної медицини. Це абсолютно новий вимір та небачені раніше можливості. За злагодженої роботи лікарів-стоматологів, зуботехнічних лабораторій та рентгендіагностичних центрів стає можливим відтворити в цифровому вимірі індивідуальні рухи пацієнта на його ж зображенні комп’ютерної томографії в реальному часі. Було зазначено, що інтерпретацію результатів роботи слід включати в звичні клінічні протоколи. 

За інформацією Стоматологічного медичного центру

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua