Відповідно до чинного законодавства України у сфері вищої освіти, Положення про організацію освітнього процесу в Університеті, враховуючи рішення Ради ректорів Міністерства охорони здоров’я України від 24.06.2024, рекомендації  Міністерства освіти і науки України (лист МОН України №1/8722-24 від 17.05.2024 «Про підготовку до початку та особливості організації освітнього процесу в 2024/2025 навчальному році»), рішення Вченої ради Університету від 26.06.2024 № 6-ВР та з метою створення оптимальних умов для реалізації освітнього процесу в Університеті у 2024-2025 навчальному році, ректор Університету, професор Орест Чемерис підписав наказ № 2255-з (pdf) «Про організацію освітнього процесу у 2024-2025 навчальному році»

Відповідно до документа:

  • навчальний рік 2024-2025 розпочнеться з 02.09.2024 р. відповідно до затвердженого графіка освітнього процесу та розкладів занять для здобувачів усіх рівнів вищої освіти та усіх факультетів. Підготовка лікарів (фармацевтів)-інтернів проводитиметься у терміни, встановлені навчально-виробничими планами і програмами підготовки в інтернатурі за відповідними спеціальностями.
  • освітній процес провадитимуть в аудиторному форматі в межах розрахункової місткості укриттів: практичні заняття (семінари) проводити у приміщеннях Університету та клінічних баз кафедр у  форматі очного (аудиторного) навчання; лекційні заняття проводити у форматі онлайн.

З цією метою завідувачам кафедр доручено:

  •  Забезпечити безумовне переривання навчальних занять, що здійснюються в аудиторному режимі у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення. Учасники освітнього процесу повинні організовано під керівництвом викладача, який проводить заняття, прослідувати в укриття і перебувати в них до скасування сигналу.
  •  Передбачити можливість альтернативної форми проведення навчальних занять у випадку погіршення безпекової ситуації.
  •  Забезпечити оновлення змісту освіти, удосконалення завдань для поточного і підсумкового контролю, самостійної роботи з усіх обов’язкових та вибіркових компонент освітньої програми, у т.ч. на платформі MISA та реалізацію відповідних освітніх програм.
  •  До 30.08.2024 представити у навчальний відділ затверджені в установленому порядку розклади занять та навчально-методичну документацію кафедри на 2024-2025 н.р.; оприлюднити на веб сторінці кафедри та на платформі Misa оновлені силабуси, навчально-методичні та інформаційні матеріали.

Детальніше – ТУТ.

За інформацією навчального відділу

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua