24 серпня ми святкуємо День Незалежності України – день, коли кожен із нас може відчути себе частиною великої історії.

24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради України 346 депутатів проголосували за ухвалення Акту проголошення незалежності України. Документ складався з 93 слів, був набраний на друкарській машинці та вміщався на одному папірці.

Минуло 33 роки з часу тріумфального, звитяжного завершення багатовікової боротьби не одного покоління українців за свою державу. Омріяна ними самостійна Україна народилася в лоні тоді вже агонюючого Радянського Союзу і своєю появою прискорила розпад тоталітарної імперії, заснованої на страху, переслідуванні та брехні. 

Та минули роки, і хворобливі амбіції «кремлівських старців» сподвигли їх до прагнення відродити колишню «наддержаву», яка була нічим іншим, як тюрмою народів. Головна мета московських окупантів – позбавити Україну суверенітету, а українців – національної ідентичності. Третій рік для нас слово «Незалежність»  нерозривно пов`язане із поняттями «Свобода» та «Виживання».

Тридцятий місяць тисячі наших славних воїнів на сході та півдні країни зі зброєю в руках захищають цих 93 слова, які зробили нас нацією із своєю державою, визнаною всім світом! Сьогодні Україну боронять, фактично, її ровесники –  діти, народжені вільними! І Перемога неодмінно прийде!

Цей день обов’язково настане, тому що наша сила – в згуртованості та любові до рідної країни. Нехай над нашою державою небо стане чистим і спокійним, на горизонті засяє сонце миру, а в житті кожного побільшає добра. І незалежність, відвойована й відстояна у борні, буде для нашого й наступних поколінь однією з найбільших цінностей!

З Днем Незалежності, дорогі друзі! 

Слава Україні! Героям слава!