Сьогодні на базі Стоматологічного медичного центру Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького стартувала п`ятиденна літня школа просвітницького проєкту «Почуй лікаря». 70 зареєстрованих учасників з різних куточків України прослухають лекції провідних експертів у галузі громадського здоров`я, невідкладної медицини; візьмуть участь у майстер-класах та тренінгах, панельних дискусіях – все для того, аби згодом волонтери-медики могли проводити лекції серед школярів, поширюючи знання про профілактику захворювань.. 

На відкриття літньої школи завітав ініціатор проєкту «Почуй лікаря», начальник Львівської військової адміністрації Максим Козицький. Сам за освітою лікар, очільник області зауважив, що важливість таких просвітницьких проєктів у їх пасіонарності, бажанні робити корисне для загального блага. За понад три роки існування проєкту його географія значно розширилася, а до волонтерів- студентів-медиків Львівщини доєднуються їх колеги з інших регіонів. 

Привітав учасників літньої школи й ректор Університету, професор Орест Чемерис, який зауважив, що з роками цікавість до навчальних акцій, які проводять в школах області волонтери-медики лише зростає. Відтак це допомагає формувати покоління, яке відповідально ставитиметься до свого здоров`я та зможе подбати про себе й своїх рідних. “Ми пишаємося, що більшість волонтерів – це наші студенти та інтерни, а тренери чи експерти – викладачі Університету.” Він побажав присутнім здобути якомога більше нових знань та навичок, аби згодом ділитися ними зі школярами Львівщини.

Перший день занять у літній школі розпочала директорка департаменту охорони здоров`я Львівської ОВА Наталія Літвінська розповіддю про принципи організації системи охорони здоров’я області та пріоритетні напрямки її розвитку.

Загалом очікується, що впродовж 5 днів перед учасниками літньої школи виступить 15 спікерів – тренерів, які обговорюватимуть різні аспекти : від надання невідкладної медичної допомоги, проблем здорового харчування, статевого виховання, психічного здоров’я школярів  до відпрацювання навичок публічних виступів.

Відділ комунікації і промоції

 press@meduniv.lviv.ua