З 29 вересня по 1 жовтня в Івано-Франківську тривала науково-практична конференція оториноларингологів України «Діагностика та лікування в оториноларингології в сучасних умовах». Захід був приурочений до професійного свята – Дня оториноларинголога, який відзначають 29 вересня. Учасниками цього поважного наукового форуму стали близько тисячі лікарів з усіх куточків України. 

Відкрив конференцію директор Державної установи «Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України» та Президент ГО «Українське наукове медичне товариство лікарів-оториноларингологів» професор Дмитро Заболотний.

Активну участь у роботі секційних засідань і наповнення матеріалів конференції взяли викладачі кафедри оториноларингології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Завідувачка кафедри оториноларингології, доцентка Оксана Москалик у складі президії модерувала одне із засідань першого дня конференції. Наша колега виступила з доповіддю «Поширеність хвороб ЛОР-органів серед школярів Львівської області згідно з даними профілактичних оглядів». Дослідження було проведене в межах спільного проєкту департаментів освіти і науки та охорони здоров’я ЛОВА, ЛНМУ імені Данила Галицького та Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

З доповідями виступили також доцент Олександр Семенюк («Шляхи відновлення носового дихання на практиці»), асистент Мирослав Крук («Алергічна хвороба центральних відділів носа») у співавторстві з професором Мирославом Круком («Особливості антибактеріальної терапії гострих бактеріальних риносинуситів в умовах сьогодення»). Стендову доповідь на конференції представила асистент кафедри Оксана Тинітовська («Сучасні погляди на діагностику та лікування PFAPA-синдрому»).

Роботи співробітників кафедри оториноларингології ЛНМУ імені Данила Галицького увійшли і до складу матеріалів конференції у вигляді 8 опублікованих тез.

За інформацією кафедри оториноларингології

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua