Університетська лікарня – філія Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького отримала медичне обладнання у вигляді благодійної допомоги з федеральної землі Саар (Федеративна Республіка Німеччина). 

Нагадаємо, що про співпрацю домовилися ще у листопаді 2023 року під часу візиту на Львівщину пані міністр-президента Саару Анке Релінгер. Угода передбачала співробітництво у напрямку професійної освіти та з вищими навчальними закладами, зокрема медичними, а також спільну роботу в медичній галузі й на базі однієї з обласних лікарень. У січні цього року від німецьких партнерів на кафедру хірургії №1 передали перше обладнання – проктологічний операційний стіл та безтіньову операційну лампу загальною вартістю понад 300 тис. грн.

Сьогодні черговий дар отримала Університетська лікарня – 15 апаратів ШВЛ та сучасний ультрасонографічний відеоскоп OLYMPUS-ALOKA конвексного сканування

Приємно, що ця співпраця й надалі розвивається, особливо з огляду на те, що наш Університет зараз активно займається розбудовою власної клініки. 

Адміністрація Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького висловлює щиру подяку від університетської спільноти за допомогу і підтримку професорові Марчіну Кравчику з Університетської клініки м. Ессен (Prof. Dr. med. Marcin Krawczyk, Universitätsklinikum Essen), котрий ініціював процес збору обладнання для нашої Університетської лікарні у Землі Саар, Німеччина. Вдячні також Університетській лікарні в Гомбурзі (Saarland University Medical Center in Homburg) та громадському обʼєднанню  УкраїнеФройндеСаар (UkraineFreundeSaar e.V., https://www.ukrainefreundesaar.de/ ), які  активно долучилися до організації та транспортування обладнання. 

Відділ міжнародних зв’язків та євроінтеграції ЛНМУ імені Данила Галицького висловлює щиру подяку Департаменту міжнародного співробітництва Львівської ОВА за сприяння у реалізації даної співпраці з німецькими партнерами і благодійниками. 

 

За інформацією Університетської лікарні та відділу міжнародних зв’язків та євроінтеграції

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua