[]Цукровий діабет належить до десятка найпоширеніших захворювань в усьому світі. За офіційними даними в Україні понад 1,5 мільйона осіб зареєстровані як такі, що мають  діабет. Ще в 2 рази більше тих, хто не знає, про своє захворювання. Кожні 8 секунд у світі одна людина помирає від діабету. 

 14 листопада відзначається Всесвітній День діабету, метою якого є поширення інформації та знань про фактори ризику виникнення цієї недуги. Напередодні  профілактично-просвітницький проект «Майстерня здоров’я» провів чергову акцію із запобігання виникнення цукрового діабету «Проста дія може знизити ризик». 4-5 листопада  з 14.00 до  17.00 в приміщенні супермаркету «Арсен»,  що на площі Міцкевича, 5 у Львові для всіх охочих  проводилися 

  • безкоштовні вимірювання артеріального тиску, 
  • визначення рівня глюкози в крові 
  • розповсюдження просвітницької літератури щодо факторів ризику розвитку діабету

  • Акція проводилася за ініціативи НАМН України та за участі  студентів та інтернів  Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, зокрема кафедр пропедевтики внутрішньої медицини №1  (відповідальний – докт.мед.наук, професор А.Базилевич) та ендокринології (відповідальна – докт.мед.наук, професорка А. Урбанович ).

    Як зазначила радник президента НАМН України Олена Євстігнєєва, подібні акції є корисними насамперед для громадян, адже спонукають більш уважно та відповідально ставитися до власного здоров’я. Ще одним позитивним моментом є залучення студентів та інтернів ЛНМУ ім. Данила Галицького до проведення обстежень та спілкування з пацієнтами – це додає їм практичних навиків та досвіду. 

    Відділ комунікації і промоції

    < href="miltopress@medniv.lviv.">press@medniv.lviv.

    []