Дорогі студенти, аспіранти, викладачі, науковці та працівники
Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького!

Щиро вітаю Вас із Днем знань та початком нового навчального року!  

Традиція святкувати перший день нового навчального року об’єднує всіх, хто прагне реалізувати свої плани та ідеї, досягти професійних знань та умінь. Та цьогоріч усім нам випало на долю працювати й навчатися у період світової пандемії. Завдяки мобілізації зусиль усього колективу Університету ми успішно закінчили навчальний рік і провели вступну кампанію, а невдовзі до родини нашої Alma Mater долучиться й велика когорта першокурсників. Та наше позачергове завдання сьогодні – обмежити ризики захворювання та надійно захистити здоров’я студентів, викладачів і співробітників! 

Хочу звернутися до першокурсників Університету, які щойно ступають на незвіданий шлях, і до випускників нашої Alma Mater, які втілюватимуть отримані знання в реальному житті. Незважаючи на тимчасові труднощі, бажаю Вам, щоб зерна науки дали добрі сходи і зросли у Ваших душах урожаєм мудрості та натхнення, щоб дарувати людям здоров’я, радість і щастя. У цьому і є справжнє призначення лікаря.

Висловлюю сердечні слова  подяки за щоденну напружену, титанічну працю шановним представникам професорсько-викладацького складу Університету, які навіть в умовах пандемії не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян в дусі любові до рідного краю, до України та до Людини як найбільшої гуманітарної цінності. 

Бажаю усім студентам, викладачам і професорам Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького міцного здоров’я, мудрості й терпіння, щастя й благополуччя, творчої наснаги в роботі, на благо Батьківщини та охорони здоров’я українського народу, мирного неба! 

Зі Святом та до нових звершень! 

Слава Україні! 

З повагою
Ректор ЛНМУ імені Данила Галицького,
академік НАМН України,
заслужений працівник ВШ України,
лауреат Державної премії України
в галузі науки і техніки, д. фарм. н.,
професор Борис ЗІМЕНКОВСЬКИЙ