26 квітня 2021 року виповнилося 35 років, відколи сталася трагедія на Чорнобильській АЕС. До Міжнародного дня пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах, в пам’ять про ці страшні події 29 квітня відбулася лекція, яку прочитав завідувач кафедри філософії та економіки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професор Ігор Держко. Через карантинні обмеження захід для студентів та викладачів пройшов у режимі онлайн.

Захід організували проректор з науково-педагогічної роботи, професор Анатолій Магльований, заступник декана з виховної роботи медичного факультету №1, асистент кафедри нормальної анатомії Максим Цитовський, голова Студентського самоврядування Андрій Парфенюк.

Довідка. За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, аварія на Чорнобильській АЕС вважається найбільшою катастрофою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Відомо, що в перші три місяці після аварії померла 31 людина, до її прямих наслідків відносять ще 19 людських смертей, які сталися з 1987 по 2004 рік. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Загальна площа радіаційного забруднення України склала 50 тисяч квадратних кілометрів в 12 областях. Близько 200 000 осіб було евакуйовано із зон забруднення. 

Лекція є у відкритому доступі:

https://drive.google.com/drive/folders/1w6HBjJzihbucLlQUc_4Yqmjuy1Y8vRud?usp=sharing

За інформацією заступника декана медичного факультету №1 Максима Цитовського та Студентського самоврядування ЛНМУ імені Данила Галицького

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua