Шановні колеги, викладачі, працівники та студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького! 

Щорічно в третю неділю червня відзначається професійне свято медичних працівників. 

Професія лікаря – найгуманніша з усіх професій на землі. Упродовж сторіч лікарі завжди готові до самопожертви, долаючи людські недуги. За першим покликом вони приходять на допомогу людям вдень і вночі, в дощ і в хуртовину, під час терактів та стихійних лих. Лікарі віддають свою кров, останній ковток води, затуляють своїм тілом поранених від куль та осколків. 

Сьогодні, в умовах пандемії коронавірусу, лікарі, медсестри, санітари безстрашно виконують свої професійні обов’язки у боротьбі з наслідками COVID-19, зіштовхуючись із людським болем та відчаєм, ризикуючи власним здоров’ям і життям. Проте Вам вдається не втрачати душевного тепла, доброти, зберігати оптимізм, бо ж головними Вашими принципами є любов і милосердя. 

Медицина сьогодні нерозривно пов’язана з фармацією. Провізори нової генерації повинні бути не лише досконалими фахівцями, а й сповідувати високі людські цінності, глибоко розуміти, що від Вашого вміння та досвіду залежить не лише здоров’я, а й життя людини.

Шановні колеги, прийміть глибоку вдячність за Вашу самовіддану працю, за Ваш професіоналізм, за наполегливість та вірність своєму високому покликанню. Нехай сторицею повертається до Вас добро, дароване людям. Бажаю Вам миру і злагоди, здоров’я та успіхів, невичерпної енергії і нових звершень! Працюйте з натхненням, щоб у своїй щоденній праці повсякчас відчувати особливу потрібність людям, пошану від колег і пацієнтів!

З повагою
ректор ЛНМУ імені Данила Галицького,
заслужений працівник вищої школи України,
академік НАМН України,
професор Борис ЗІМЕНКОВСЬКИЙ