Епідеміологічна ситуація з поширенням коронавірусної інфекції SARS-COVID-19 в Україні загалом та у Львові зокрема щодня погіршується. Аби запобігти розповсюдженню небезпечного недугу серед здобувачів освіти,  адміністрація  Університету прийняла рішення запровадити обстеження студентів з ознаками респіраторного захворювання та тих, які були в контакті з захворілими, у Лікувально-діагностичному центрі НДІ епідеміології та гігієни за допомогою антиген-тесту.

Антиген-тест за 15 хвилин визначає наявність в організмі людини коронавірус SARS-CoV-2, який є збудником COVID-19, шляхом визначення його нуклеокапсидного білку (антигену).

Списки на обстеження у Лікувально-діагностичному центрі будуть формувати деканати факультетів на підставі звернень студентів.

 

Довідка: Від 5 серпня 2021 року лабораторії і підрозділи НДІ епідеміології та гігієни ЛНМУ імені Данила Галицького для здійснення медичної практики об’єднані в Лікувально-діагностичний центр, який проводить діагностику коронавірусної інфекції COVID-19 (ПЛР тест, антиген-тест, аналіз на антитіла IgA, IgM, IgG), імунологічні (визначення показників клітинного і гуморального імунітету) та мікробіологічні (аналіз мікроценозу, визначення чутливості до широкого спектру антибактеріальних та протигрибкових препаратів) дослідження. Передбачено можливість надання пацієнтам консультацій кваліфікованими терапевтами.

НДІ епідеміології та гігієни входить у перелік лабораторій, що мають право передавати результати тестування на COVID-19 для припинення самоізоляції через додаток “Дій вдома”.

 

За інформацією НДІ епідеміології та гігієни

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua