[]1 грудня відбулось експертне обговорення «Право людини (не) бути вакцинованою». Захід пройшов під егідою Комітету з міжнародного права, Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики та Комітету захисту прав людини Національної асоціації адвокатів України. Через карантинні обмеження обговорення відбулося в онлайн-форматі.

Модератором заходу була співробітниця Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького,  завідувачка кафедри медичного права, доцент Ірина Сенюта. Вона  виступила з доповіддю на тему «Право-обов‘язок людини на вакцинацію калейдоскоп проблем». 

Основні тези промови Ірини Сенюти стосувалися вакцинації як складової медичної допомоги, оскільки остання включає профілактику. Вона підкреслила, що на проведення вакцинації людина повинна надати згоду, отримати медичну інформацію, в т.ч. про ризики. Окрім цього доповідачка нагадала, що інформація про звернення за вакцинопрофілактикою є таємницею, адже становить інформацію про факт звернення за медичною допомогою.

Під час заходу прозвучало чимало важливих доповідей на тему, яка є зараз на вістрі актуальності, адже йдеться про основні блага – життя і здоров’я мільйонів людей.

З відеозаписом круглого столу можна ознайомитись за посиланням 

< href="https//s02web.zoom.s/rec/shre/NHcC4-e1jv6Q0nk8Y_HJgyXcjvBGSDG_r-EtondIR-Q5OE2t4HyZT2lbobcvggg.LlIhfi5BtDbltDhe?fbclid=IwR2Z6FLvE-08XpfJt5fidV9TZhcmM8diynK7SdwGPezxO0s8mmL3Lvs">https//s02web.zoom.s/rec/shre/NHcC4-e1jv6Q0nk8Y_HJgyXcjvBGSDG_r-EtondIR-Q5OE2t4HyZT2lbobcvggg.LlIhfi5BtDbltDhe?fbclid=IwR2Z6FLvE-08XpfJt5fidV9TZhcmM8diynK7SdwGPezxO0s8mmL3Lvs

Код доступу 5q6B#3e

За інформацією кафедри медичного права ЛНМУ імені Данила Галицького

Відділ комунікації і промоції

press@medniv.lviv.

[]