Як відомо, 15 липня цього року стартував проєкт «Почуй лікаря», що передбачає роботу в школах Львівщини щодо запобігання поширенню захворювань, вакцинопрофілактики та інших сфер здоров’я. Це є спільний  проєкт департамент охорони здоров’я Львівської ОДА, департаменту освіти та науки Львівської ОДА, Студентської Рада ЛНМУ імені Данила Галицького та ГО «UMSA». 

Метою його є профілактика інсульту, інфаркту, а також інформування про здорове харчування та роз’яснення важливих питань щодо щодо профілактики захворювань серед учнів та студентів. Волонтери-медики проводять лекції  в школах та закладах професійно-технічної освіти Львівщини.

Активно працюють у межах проєкту вихованці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Так, 3 грудня 2021 року у спеціалізованій СШ № 8 м. Самбора відбулася зустріч учнів школи із Оксаною Славич – студенткою 4 курсу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Лекція на тему «Врятуймо серце та мозок» для учнів 10 кл. була спрямована на донесення інформації про переваги  здорового способу життя. Студентка розповіла школярам про фактори ризику та актуальність теми інсульту та інфаркту міокарда, також поговорили про основні прояви цих захворювань, як правильно надати допомогу потерпілому. Крім цього, школярам було цікаво почути про серцево-легеневу реанімацію, правила успішного її проведення, перевірку ознак життя. На завершення студентка наголосила, щоб у період свят  учні не забували про здоровий спосіб життя та й загалом пам”ятали і розповіли родичам про скринінгові аналізи, адже це є основними елементами профілактики інфаркту та інсульту. Школярі охоче відповідали на запитання і брали участь у дискусії.

Оксана Славич провела вже чимало таких зустрічей, під час яких у доступній формі розповіла учням про серцево-судинні захворювання. Студентка отримує багато позитивних відгуків з боку учнів та вчительського складу. Останні запрошують проводити подібні лекції надалі не тільки для школярів, а й для вчителів.

Довідка. Цільовою аудиторією «Почуй лікаря» є школярі 8-10 класів, заклади професійно-технічної освіти, а також учнівське самоврядування. Впродовж проєкту волонтери побували вже у таких населених пунктах, як Львів, Стрий, Самбір, Новояворівськ, Червоноград, Дубляни, Радехів, Буськ, Новий Розділ, Рава-Руська та ін., де провели 55 лекцій для майже півтори тисячі підлітків.

Долучитись до команди експертів та почати просвітницьку діяльність у школах Львівщини може кожен студент-медик чи практикуючий лікар.

Реєстрація за посиланням.

За інформацією Студентського самоврядування

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua