Доцентка кафедри нормальної анатомії Уляна Підвальна виграла стипендію рецензента (European Radiology Review Fellowships 2022) журналу European Radiology (Європейська радіологія) від Європейського товариства радіологів у 2022 році (ESR, European Society of Radiology).

До участі у конкурсі подавали аплікації претенденти з усього світу: з Великої Британії, Нідерландів, Ірландії, Німеччини, Туреччини, країн Азії.  Успішно пройшли відбір лише  10 кандидатів, які в подальшому впродовж 6 місяців у журналі European Radiology навчатимуться рецензуванню наукових статей та оглядів.

Навчання вестиме головний редактор видання  професор Ів Меню Prof. Yves Menu (Paris, France). Програма навчання передбачає, що  стипендіати виконуватимуть рецензування рукописів під керівництвом досвідчених рецензентів, згодом їх роботу переглядатиме та аналізуватиме головний редактор. Після закінчення періоду навчання стипендіати можуть залишатися постійними рецензентами журналу.

Враховуючи карантинні обмеження, навчання рецензуванню відбуватиметься дистанційно, проте влітку (13-17 липня 2022р.) відбудеться  Європейський  конгрес радіології у Відні (Австрія), де буде нагода зустрітися усім відібраним учасникам разом з головним редактором журналу.

До речі, участь в конгресі для відібраних учасників також покривається цією стипендією, як і всі видатки, пов’язані із навчанням. 

Довідка:

European Radiology (Європейський журнал радіології) – один із провідних європейських журналів у галузі медичної візуалізації, що належить Європейському товариству радіологів.  Журнал передплачує постійна аудиторія понад сотні тисяч читачів у всьому світі (+ 100 000), що робить його одним із найбільш поширених журналів у галузі радіології.

Імпакт-фактор журналу 2020 року становить 5,315. 

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua