«Хай живе вільна Україна» – під таким гаслом на фоні фото одного з корпусів Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького вийшов новий номер щоквартального видання Медичного університету ім. Карла Марціновського в Познані (Республіка Польща) FAKTY UMP . Із цим навчальним закладом сусідньої країни нас єднають давні партнерські взаємини.

У редакційній статті «Не можна мовчати, коли у Гідри відростають голови» ректор UMP, професор Анджей Тикарський пише, зокрема, таке: «Професор UMP  Луціуш Запрудко , почесний Амбасадор Львова, згадував, що коли намагався сконтактувати з професором з Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, нашим doktorem honoris causa, у відповідь отримав фото зі сховища. Це зображення з центру Європи, яке не вкладалося в голові.  На жаль, з кожним днем до нас доходять все страшніші картини із свідченнями воєнного варварства Росії. Наш голос у справі вторгнення Росії в Україну звучатиме однозначно – Хай живе вільна Україна!»  Медичний університет Познані прийняв рішення про виділення 130 місць для прийому на навчання студентів з України різних курсів та спеціальностей. З цього приводу уряд ухвалив відповідні рішення. Окрім того, навчальний заклад запровадив стипендіальні програми для науковців з України. Студенти з Познані активно беруть участь у допомозі українським біженцям.  

У цьому ж виданні розміщена розлога публікація, в якій є розповідь про роки спільної праці між Медичним університетом ім. Карла Марціновського в Познані та Львівським національним медичним університетом ім. Данила Галицького. Така взаємодія між навчальними закладами розпочалася ще в 1994 році, та особливо плідною була в останні роки. «Після кожної війни, а ця, всі ми віримо, має закінчитися перемогою України, настає відбудова. Для неї також потрібна наука, що веде світ до добра», – так закінчується публікація. Ми також щиро в це віримо та сердечно дякуємо нашим польським друзям за велику підтримку та допомогу у ці важкі часи. Все буде Україна!

Відділ комунікації і промоції

press@meduniv.lviv.ua