Адреса

79008, м. Львів, вул. Володимира Короленка, 9 (2 поверх)

Телефон:

Email:

На карті:

Завідувач кафедри

Пирогова Віра Іванівна

доктор медичних наук, професор

 

Кафедра акушерства та гінекології факультету удосконалення лікарів і
провізорів була організована 20 квітня 1965 року.
Першим завідувачем кафедри – з 1965 по 1972 рік був професор Лесюк В.С.
З 1973 по 1977 рік кафедрою завідував професор Ступко О.І.
З 1977 по 1999 рік – професор Созанський О.М.
З 2000 року по даний час – доктор медичних наук, професор Пирогова В.І.

 

Пирогова Віра Іванівна
Доктор медичних наук, професор,
завідувачка кафедри акушерства, гінекології та перинатології факультету післядипломної освіти

 Google Scholar ORCID WoS Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, дитячий гінеколог вищої категорії.
У 1984 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Ризик розвитку післяпологових септичних ускладнень у породіль, що перенесли кровотечу під час пологів та операцію кесаревого розтину». У 1995 р. захистила докторську дисертацію на тему «Проблема генітальних сексуально-трансмісивних захворювань в акушерстві та гінекології» та здобула науковий ступінь доктора медичних наук. У 2001 р. отримала звання професора. Авторка  558 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 122 навчально-методичних праць, у тому числі 4 підручників (у співавторстві), 21 патенту України на корисну модель, 1 патенту України на винахід,  14 інформаційних листів, 3 монографій.

 

Козловський Ігор Валерійович
кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, сертифікований спеціаліст ультразвукової діагностики та дитячої гінекології. У 2006 році захистив кандидатську дисертацію на тему: “Клініко-лабораторні критерії ефективності лапароскопії в лікуванні безпліддя у жінок, які перенесли змішані генітальні інфекції” та здобув наукову ступінь кандидата медичних наук. В листопаді 2008 р. отримав посаду доцента кафедри. З 2000 року – завуч кафедри. Автор 55 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 4 патентів України на корисну модель, 1 інформаційного листа.

 

Вереснюк Наталія Сергіївна
доктор медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, сертифікований спеціаліст ультразвукової діагностики. У 2008 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Диференційна діагностика гіперпролактинемічних станів у жінок з порушеннями репродуктивного здоров’я та методи їх корекції». У 2021 році завершила виконання докторської дисертації на тему «Корекція якості життя та репродуктивних розладів у жінок з аномаліями розвитку статевих органів» та здобула науковий ступінь доктора медичних наук. Автор 93 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 3 патентів України на корисну модель, 2 інформаційних листів, 1 навчального посібника.

 

Ошуркевич Орест Євгенович
кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, сертифікований спеціаліст ультразвукової діагностики вищої категорії (FMF). У 1991 році захистив кандидатську дисертацію на тему: “Програмовані пологи у першородячих похилого віку” та здобув наукову ступінь кандидата медичних наук. В 2005 р. отримав посаду доцента кафедри. Автор 57 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 1 навчально-методичного посібника, 8 методичних рекомендацій.

 

Марченко Надія Єліферіївна
кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, сертифікований спеціаліст ультразвукової діагностики. У 1996 році захистила кандидатську дисертацію на тему: “Немедикаментозна терапія загрози пізнього викидня” та здобула наукову ступінь кандидата медичних наук. В 2013 р. отримала посаду доцента кафедри. Автор 51 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 3 навчально-методичних посібників, 14 методичних рекомендацій.

 

Охабська Ірина Іванівна
кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, лікар ультразвукової діагностики вищої категорії, сертифікований спеціаліст  дитячої гінекології. У 2005 році захистила кандидатську дисертацію на тему: “Особливості фетоплацентарного комплексу на тлі змішаного вірусно-хламідійного інфікування вагітних” та здобула наукову ступінь кандидата медичних наук. У жовтні 2017 р. отримав посаду доцента кафедри. Автор 33 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 1 навчально-методичного посібника, 4 методичних рекомендацій.

 

Місюра Анжела Григорівна
Кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікарка акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії, сертифікована спеціалістка ультразвукової діагностики та дитячої гінекології. У 2010 році захистила кандидатську дисертацію за темою: «Профілактика метаболічних порушень у жінок після гістеректомії шляхом проведення індивідуалізованої гормональної терапії» та здобула науковий ступінь кандидата медичних наук. У 2015 році отримала посаду доцента кафедри. Авторка 42 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях. Авторка трьох патентів України на корисну модель, одного інформаційного листа.

 

Голота Любов Іванівна
кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства,гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії. У 1996 році захистила кандидатську дисертацію на тему: “Застосування ентеросорбції в комплексному лікуванні пієлонефритів у вагітних” та здобула науковий ступінь кандидата медичних наук. В квітні 2003 року отримала посаду доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО. Автор 86 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 16 методичних рекомендацій

 

Гроховська Марта Володимирівна  
кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства,гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії. У 2006 році захистила кандидатську дисертацію на тему: “Особливості перебігу гіперпластичних процесів ендометрію у жінок з екстрагенітальною патологією” та здобула наукову ступінь кандидата медичних наук. В листопаді 2012 року отримала посаду доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО. Автор 45 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 10 методичних рекомендацій

 

Корнієнко Вячеслав Григорович
кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

 

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії. У 2009 році захистив кандидатську дисертацію на тему: ”Особливості адаптаційних реакцій організму вагітних при ускладненому невиношуванням гестаційному процесі та їх корекція”  та здобув науковий ступінь кандидата медичних наук. З 2015 р. працює на посаді  доцента кафедри. Автор 22 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 1 патенту України на корисну модель, 1 інформаційного листа.

 

Лаба Оксана Володимирівна
доктор філософії з медицини (PhD), асистент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог, сертифікований спеціаліст ультразвукової діагностики. У 2023 році захистила дисертаційну роботу на тему: “Прогнозування і профілактика порушень фетоплацентарного комплексу у жінок із ризиком і загрозою передчасних пологів” та здобула наукову ступінь доктора філософії. Автор 28 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 3 патентів України на корисну модель, 1 навчально-методичного посібника, 2 методичних рекомендацій.

 

Михайлишин Любов Олегівна
кандидат медичних наук, асистент кафедри акушерства,гінекології та перинатології ФПДО
завідувачкою відділення допоміжних репродуктивних технологій медичного центру
“Клініка репродукції людини Альтернатива”, Львів.

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії, сертифіковаий спеціаліст ультразвукової діагностики І категорії. У 2013 році захистила кандидатську дисертацію на тему: ” Причини і профілактика повторних негативних спроб запліднення in vitro ” та здобула наукову ступінь кандидата медичних наук. 2011-2019 рр. працювала представником України в національному комітеті Європейської асоціації репродуктивної медицини та ембріології  https://www.eshre.eu/Home/Committees/Committee-of-National-Representatives.aspx. В лютому 2024 року отримала посаду асистента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО. Автор 13 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях та 2 патентів на корисну модель.

 

Палига Ігор Євгенович
доктор медичних наук, заслужений лікар України, асистент кафедри акушерства гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, сертифікований спеціаліст ультразвукової діагностики. 4 вересня 2006 року захистив дисертацію “Моніторинг матково-плацентарного-плодового кровообігу при хронічній гіпоксії плода” та здобув науковий ступінь кандидата медичних наук. 20 березня 2018р. захистив дисертацію “Прогнозування та профілактика невдалих спроб допоміжних репродуктивних технологій” та здобув науковий ступінь доктора медичних наук. 17 червня 2016 року присвоєне почесне звання «Заслужений лікар України». 21 лютого 2024 року присвоєно вчене звання доцента. З лютого 2024 року   асистент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО. Автор більше ніж 25 наукових праць, 2 підручників з економіки підприємств.

 

Адамчук Назарій Васильович
доктор медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії із стажем роботи 20 років. У 2010 році захистив кандидатську дисертацію на тему: “Оптимізація хірургічного лікування жінок з опущенням та випадінням передньої стінки піхви” та здобув наукову ступінь кандидата медичних наук. У 2017 році захистив докторську дисертацію на тему: “Пролонгована гормональна контрацепція: профілактика непланованої вагітності та порушень репродуктивного здоров’я” та здобув наукову ступінь доктора медичних наук. В червні 2023р. отримав посаду доцента кафедри. Автор 39 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях.

 

Щурук Надія Василівна
кандидат медичних наук, асистент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії із стажем роботи 26 років. У 2000 р. прийнята на посаду старшого лаборанта кафедри, з 2010р.- асистент кафедри. У 2020 році захистила кандидатську дисертацію на тему:  «Маркери інфікування та корекція порушень біоценозу піхви при лікуванні загрози невиношування вагітності» та здобула наукову ступінь кандидата медичних наук. Автор 24 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях, 1  патента  України на корисну модель, 1 інформаційного листа.

 

Колесник Ганна Василівна
доктор медичних наук, професор кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО

Google Scholar ORCID Wos Scopus

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії із стажем роботи 28 років. У 2011 році захистила кандидатську дисертацію на тему: “Реабілітація жінок після гінекологічних та хірургічних лапароскопічних операцій” та здобула наукову ступінь кандидата медичних наук. У 2017 році захистила докторську дисертацію на тему: “Репродуктивне здоров’я жінок після органозберігаючих операцій на органах малого тазу” та здобула наукову ступінь доктора медичних наук. В 2018р. отримала посаду професора кафедри. Автор 72 друкованих праць у вітчизняних та закордонних наукових профільних виданнях.

 

Google Scholar ORCID Wos Scopus

 

 

 

 

 

 

[]

Положення

[]

Лікувально-консультативна робота