20 грудня, під час Освітянського форуму «Почуй лікаря. Здорова дитина – здорова освіта» начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький відзначив подяками учасників волонтерського  проєкту «Почуй лікаря» за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у реалізацію соціальних ініціатив. Серед відзначених – студенти та лікарі-інтерни Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького:

  • Максимів Маріанна – лікарка-інтерн (спеціальність «Акушерство та гінекологія»).
  • Бордун Валентин – лікар-інтерн (спеціальність «Внутрішні хвороби»).
  • Шолудько Роксолана – студентка 6 курсу (спеціальність «Лікувальна справа»).
  • Фабін Лілія – студентка 6 курсу (спеціальність «Лікувальна справа»).
  • Захарко Наталія – студентка 6 курсу (спеціальність «Лікувальна справа»).
  • Яриш Тамара – студентка 6 курсу (спеціальність «Лікувальна справа»).
  • Дорохова Наталя – лікарка-інтерн (спеціальність «Психіатрія»).

У межах проєкту «Почуй лікаря» понад 4000 учнів у 110 школах прослухали лекції про збереження здоров’я від 120 студентів-медиків.

Серед тем, що отримали найбільшу популярність у слухачів, були серцево-судинні захворювання домедична допомога, травми, гінекологія, психічне здоровʼя, вакцинація, харчування. Цьогоріч до них додалися ще лекції про статеве здоров’я та першу медичну допомогу.

«Хочу наголосити: волонтери «Почуй лікаря» не обмежилися лише навчанням школярів. З перших днів нової фази війни вони пішли на Головний залізничний вокзал Львова, щоб допомагати людям, які прибувають евакуаційними потягами з епіцентрів бойових дій. Ні на день не зупиняли своєї роботи і зараз продовжують надавати медико-психологічну підтримку», – зазначив Максим Козицький.

Проєкт «Почуй лікаря» реалізовують департамент охорони здоров’я Львівської ОВА, департамент освіти та науки Львівської ОВА, Студентська Рада ЛНМУ ім. Данила Галицького та ГО «UMSA». До проведення лекцій могли долучитись студенти-медики, які попередньо пройшли навчання від експертів проєкту, та лікарі-практики.

Нагадаємо, проєкт «Почуй лікаря» започаткували у 2021 році. Тоді його слухачами стали 2600 учнів 9–10 класів у 77 школах Львівщини.У якості волонтерів до нього долучилися 130 студентів-медиків та інтернів Університету.

За інформацією Львівської обласної військової адміністрації

https://loda.gov.ua/news/50014

Відділ комунікації і промоції

Press@meduniv.lviv.ua