[]У  Верховній Раді зареєстровано < href="http//w1.c1.rd.gov./pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=76579">законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо дебюрократизації діяльності центрального органу виконавчої влади у сфері освіти і науки” № 9601 від 10.08.2023р. 

Документом, зокрема, передбачено відхід від практики затвердження Атестаційною колегією Міністерства освіти і науки вчених звань доцента, професора, старшого дослідника.

«Учені звання присвоюються вченими радами університетів та наукових установ, а подальше їхнє затвердження в Міністерстві освіти і науки є зразком зайвої бюрократії», – зазначають у МОН.

  Також цей законопроєкт передбачає, що Міністерство освіти і науки більше не проводитиме ліцензування освітньої діяльності та державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог ліцензійних умов, що передбачено Державною антикорупційною програмою. Цю функцію перебере на себе Державна служба якості освіти.

< href="https//mon.gov.//news/dv-novi-zkonoproyekti-sho-polipsht-prvlinny-sistemoy-vishoyi-osviti-zreyestrvli--verhovnij-rdi-kryini">https//mon.gov.//news/dv-novi-zkonoproyekti-sho-polipsht-prvlinny-sistemoy-vishoyi-osviti-zreyestrvli–verhovnij-rdi-kryini

За інформацією МОН України

Відділ комунікації і промоції

press@medniv.lviv.[]