[]«Найбільше вразив високий рівень фаховості всіх без винятку реабілітологів, які працюють в Університетській клініці», – ділиться своїми враженнями від тижневого стажування на базі кафедри реабілітації Медичного Університету Варшави – WM завідувачка кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО, доцентка Оксани Макар.  

Впродовж  цього часу Оксана Макар мала можливість  ознайомитися з роботою різних амбулаторних відділень реабілітаційного центру університетської клініки WM, а також з особливостями стаціонарної реабілітації в гострому періоді, зокрема в відділенні хірургії і трансплантології та неонатологіі. Керівник кафедри реабілітації WM,  професор Вітольд Ронгіс ( Witold Rongies ) охоче ділився досвідом викладання цих дисциплін. Стажери  мали можливість побувати на семінарських заняттях разом зі студентами WM  та ознайомитись з особливостями навчання фізичних терапевтів. Як зауважує завідувачка кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини, беручи до уваги впровадження нових спеціальностей та освітніх програм у ЛНМУ ім. Данила Галицького, зокрема, фізичного терапевта та ерготерапевта, досвід польських колег для нас дуже корисний. Тут поєднання освітнього процесу із лікувальним є органічним та ефективним для усіх його учасників. 

Це стажування – перший реальний результат домовленостей про співпрацю між Львівським національним університетом ім. Данила Галицького та Медичним Університетом Варшави. Вони були досягнуті під час < href="https//new.medniv.lviv./polski-zstrichi-v-o-rektor-niversytet-orest-chemerys/">недавньої зустрічі виконувача обовʼязків ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького, доктора медичних наук Ореста Чемериса з ректором WM, професором Збігнєвом Гачонгом

Планується, що подібні стажування, як викладачів, так і здобувачів освіти різного рівня, стануть регулярними. Адже перед нашим Університетом у найближчому майбутньому є чимало інституційних завдань від розбудови власної багатопрофільної університетської лікарні, до створення Національного реабілітаційного центру. То ж досвід польських колег буде дуже доречним. 

За інформацією кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО

Відділ комунікації і промоції 

press@medniv.lviv.

[]