[]Сьогодні, 10 квітня, у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького розпочала роботу  80-та Загальноуніверситетська конференція студентів та молодих вчених (Lviv Yong Scientists Interntionl Conference). Зі словом вітання до присутніх звернувся  ректор Університету, академік НАМН України, професор Борис Зіменковський. Він, зокрема, зауважив «Не кожен із вас стане науковцем – кандидатом чи доктором наук-, але прагнення заглянути далі, за горизонт, безумовно, придасться в житті. І завжди пам’ятайте, що медична наука потребує жертовності та душевної чистоти ».

Триватиме цей молодіжний науковий форум до 12 квітня і передбачає кілька десятків лекцій, секційних засідань, майстер-класів. Як повідомив від імені організаторів голова ради Студентського наукового товариства Університету Данило Туркевич, до участі в конференції зголосилося більше 700 студентів та молодих вчених з різних міст України, а також з Польщі, Білорусії, Сирії, Нігерії, Індії, Гани, Ірану, Єгипту. Загалом до програми було відібрано близько 600 робіт. З огляду на це було прийнято рішення запровадити на конференції дві робочі мови українську та англійську.

Окрім урочистого відкриття у  сьогоднішній програмі передбачено кілька наукових лекцій та чотири майстер-класи. Два з них “Основні принципи надання домедичної допомоги в умовах бойових дій. Допомога пораненим під прикриттям, робота тактичними двійками (червона зона)”  та “Основні принципи надання домедичної допомоги в умовах бойових дій. Допомога один одному в червоній зоні” організовані спільно Студентським науковим гуртком кафедри внутрішньої медицини №1 та ЛКП “Муніципальна Варта”. Місце проведення площа перед фонтаном, вул. Пекарська, 52. Організатори запрошують долучитися усіх бажаючих. Деталі про заходи конференції, їх місце та час – у < href="https//drive.google.com/c?id=1-lp7pb75oGBVPgJxDjgqtkPkIypjl7r">програмі.

За інформацією СНТ ЛНМУ ім. Данила Галицького

Відділ комунікації і промоції

press@medniv.lviv.

 []