Шановні викладачі, співробітники, студенти, аспіранти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького!

Відзначаючи одне із найвеличніших християнських свят – Воскресіння Христове,- сьогодні особливо ясно розуміємо, що жертовна смерть Спасителя та чудесне таїнство його воскресіння набувають нового сенсу та символізму.

Цьогоріч світле свято Христового Воскресіння відбувається за найдраматичніших для нашої держави обставин. Морок страшної та жорстокої війни обпалив душі та серця практично кожного українця, нещадно зруйнував долі мільйонів. Тисячі невинних жертв стали її обжинком, і число це з дня у день лише зростає, як зростають страждання всього народу. Нас знищують за прагнення мати свою незалежну демократичну державу, за підтримку загальноєвропейських цінностей, за право називатися українцями. Впродовж двох місяців за це щодня й щоночі кожного з нас розпинають під завивання тривожних сирен, канонади вибухів, гуркіт ворожих танків на вулицях наших міст і сіл. Але ми неодмінно вистоїмо у цьому двобої цивілізаційного добра та ординської люті, світла та мороку оскаженілої тиранії, бо з нами правда, і сила, і воля святая! І чудо Воскресіння неодмінно зійде на нашу багатостраждальну землю, згуртує народ в єдину нездоланну націю світлих лицарів добра та справедливості! Пам’ятаймо:  хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе!

Вітаючи зі світлим святом Христового Воскресіння, хочу побажати усім нам миру та спокою, можливості жити в своєму домі і щоб поруч були близькі та рідні – як це мало та багато водночас! Зичу всім міцного здоров`я та Божого благословення у ці тривожні часи, а ще – незламної віри та щирої любові! 

Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!

З глибокою повагою
ректор ЛНМУ імені Данила Галицького,
академік НАМН України, професор
Борис ЗІМЕНКОВСЬКИЙ